0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

Renovatie stadhuis Utrecht

Intensief gebruik vraagt om duurzame producten

Het stadhuis van Utrecht ligt midden in de historische binnenstad, op een steenworp afstand van de Dom. Het pand, waarvan het grootste gedeelte uit het begin van de 19e eeuw stamt, maar waarvan de oudste delen uit 806 komen, wordt in 2018/2019 zowel aan de binnen- als de buitenkant volledig gerenoveerd. Na de renovatie straalt het pand meer openheid uit, waardor het nog meer een 'huis van de stad' wordt. En dat betekend dat het pand vanaf voorjaar 2019 intensief gebruikt wordt.

De vakschilders van schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens, die het schilderwerk in Utrecht voor hun rekening nemen, genieten van hun klus in hartje Domstad. Eigenaar Wim hoogstraten:"Werken aan zo'n mooi oud pand is echt een klus waar we trots op zijn. Niet alleen vanwege het uitzicht, maar ook vanwege de uitdaging. Een dergelik pand vraag om duurzame producten, die ervoor zorgen dat de gemeente straks minder omkijken heeft naar het onderhoud Hier midden in de stad wil je niet te vaak met de overlast en kosten van steiger- en kraanwerk zitten." Het stadhuis wordt teruggebracht in de oude kleuren. Wim: "Om erachter te komen welke kleuren dat waren, hebben we kleurhistorisch onderzoek gedaan." Die teruggevonden historische kleurstelling wordt nu teruggebracht, maar dan met de verfkwaliteit van nu.

Still-schilder-3.jpg
 

Perfect bescherming

Het houtwerk aan de binnenkant van het stadhuis wordt afgewerkt met Sigm S2U Nova. Deze lak biedt een perfecte bescherming tegen huidvet, vuil en krassen. Geen overbodige luxe in een openbaar pand waar volop gewerkt, vergaderd en getrouwd wordt. Het team van Hoogstraten Haarzuilens is zeer te spreken over de verwerkbaarheid van de watergedragen lak. Wim: "De verf vloeit lekker dekt goed en hij droogt snel, zodat ze ook vlug weer door kunnen. Dat zijn eigenschappen waar een schilder blij van wordt." 


Bindmiddel

Sigma S2U Nova is uitermate goed bestand tegen inwerking van huidvet en slijtage door de LTA+-technologie. Deze technologie werkt dankzij de speciale bindmiddelcombinaties als een schild tegen vet. Door de hoge bindmiddelcombinatie en laagdikte heeft de Sigma S2U Nova een lange open tijd. Dit zorgt ervoor dat de lak lange tijdj goed blijfjt vloeien en daardoor beter verwerkbaar is voor de schilder. Bovendien is Sigma S2U Nova zeer kleurvast en geurarm.

Still-blikken.jpg
 
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht