Houtrotinspectie

Is er sprake van houtrot in uw pand? Met onze houtrotinspectie brengen we precies in kaart wat de oorzaak van het probleem is en adviseren we u over herstel- en verbetermaatregelen. Zo voorkomt u onvoorziene kosten.
 
Tijdens een houtrotinspectie inspecteren we uw vastgoed op aangetast hout. We brengen hiermee in kaart hoe groot het gebrek is, waar de oorzaak ligt en waar in het gebouw het probleem voorkomt. Hierdoor houdt u niet alleen rekening met het onderhoud aan het schilderwerk, maar ook met het herstellen van de ondergrond en preventie.
 
Additionele kosten
De omvang en de oorzaken van houtrot kunnen enorm verschillen. Om de ernst van dit gebrek te onderzoeken, is dus gedegen inspectie nodig. Onze vastgoedinspecteurs onderzoeken hierbij alle kozijnen, ramen, deuren en andere houten elementen, met de juiste gereedschappen en software. Rottend hout wordt bijna altijd veroorzaakt door langdurig binnendringend vocht. Kritieke plaatsen hiervoor zijn de onderkanten van ramen en kozijnen, waar bijvoorbeeld sprake is van open verbindingen. Houtrot brengt ook weer gevolgen met zich mee, zoals aangetaste dorpels. De kosten voor dit herstel brengen wij voor u in kaart. Dat kan een volledige opname (100% opname) zijn, waarmee u een heel precieze reservering kunt doen, of juist een steekproef waardoor u een  inschatting van de kosten krijgt.

Kwaliteit monitoren
Een Houtrotinspectie laat u in principe eenmalig doen. Wel is het aan te raden om de status van het hout te blijven monitoren. Houd dus in de gaten of het onderhoud daadwerkelijk heeft gezorgd voor een verbetering van de kwaliteit van het hout. Daarmee blijft u uw onderhoudsplan ‘updaten’ en blijven eventuele reserveringen voorspelbaar.

Houtrot in uw pand inspecteren?
Is er sprake van houtrot in uw pand? Of weet u dit niet zeker, maar wilt u graag de situatie in kaart brengen? Neem contact op met de accountmanager van uw regio om te bespreken wat we voor uw vastgoed kunnen betekenen.

Nog meer rendement uit uw vastgoed?
De houtrotinspectie is een dienst van Sigma Real Estate Service. Wilt u weten welke diensten we nog meer aanbieden om meer rendement uit uw vastgoed te halen? Bekijk het overzicht.