Sigma Air Pure. Voor een beter binnenklimaat.

De voordelen


Wist u dat binnenlucht tot 10 keer meer vervuild is dan buitenlucht? En dat we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen? Daarom is er Sigma Air Pure. Sigma Air Pure is een supermatte innovatieve biobased muurverf met een luchtzuiverende werking. De verf laat zich makkelijk verwerken en geeft een supermat eindresultaat. Naast dit esthetische effect draagt Sigma Air Pure bij aan een beter binnenklimaat. De verf haalt namelijk tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en levert daarmee een positieve bijdrage aan de woon- en leefomgeving van bewoners.

Air Purifying Technology
Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, één van de meest schadelijke vluchtige organische stoffen in de binnenlucht. De belangrijkste uitstootbronnen zijn spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm en interieurstoffen. De Air Purifying Technology van Sigma filtert de formaldehyde-moleculen uit de binnenlucht en neutraliseert ze.

Sigma Air Pure is 45% biobased
Bij Sigma Coatings vinden we het belangrijk om onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen te verminderen. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om herwinbare (biobased) grondstoffen in te zetten met behoud van een hoge technische kwaliteit en de juiste verwerkingseigenschappen van onze verf. Daarom hebben we als nieuwe innovatie Sigma Air Pure ontwikkeld. Sigma Air Pure is 45% biobased (volgens de norm ASTM D6866). Biobased producten zijn van toenemend belang voor de verf- en bouwindustrie om zo bij te dragen aan een circulaire economie en een duurzame wereld. Bovendien is de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Sigma Air Pure:
  • zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht;
  • is 45% biobased;
  • heeft een supermat eindresultaat;
  • is gemakkelijk verwerkbaar;
  • heeft een gerecyclede verpakking;
  • en is DUBOkeur® gecertificeerd.


Bekijk hier alle product eigenschappen van Sigma Air Pure en/of download de brochure.